mandag den 12. september 2011

Euww, trist vejr, nu igen!!!


Men så må man jo glæde sig over de helt fantastiske dage vi har haft!!!!!!
Igår, på havens dag var jeg på besøg hos Staudecafeen sammen med en god veninde/kollega i det skønneste vejr og var der noget at se på !!!?
 For den da, JA det var der. Pragtfuld have, jeg ved ikke hvor mange gange vi var rundt, men det var en del :) Vi fik hele tiden øje på noget nyt og udvalget af salgsplanter var SÅ fint og minsandten om ikke Anne Gine forærede planter væk. Der skulle ryddes op, sagde hun!!!   ;)
 Se, det var jo ikke så tosset. Så der kom lige lidt nye stauder til matriklen, lidt købe og lidt oprydning, hahahaha. Det meste er sat idag, resten må vente til Dahliaerne skal op.

Her er det frøsåede Monarda, hestemynte fra i år. Det er helt vildt så meget et lille bitte frø kan blive til på en sæson, godt nok noget myntehalløj, men planterne er virkelig store allerede.Og 3 af dem blomstre i år. Det havde jeg ikke regnet med, så det er jo bonus :)
.
 Der har været en tornado i bedet de sidste dage, næsten alt er blevet flyttet. Forandring skal der til :)
Jeg har 1 stort staudebed og har i mange år syntes det var skønt med en farvelade, alt har været mixet sammen.
DET ER DET IKKE MERE, hahahahaha. Jeg tror det lykkedes, sådan i store norske træk ihvertfald. Der skal nok dukke noget op, der synes det lige skal bo der, og det må det som regel godt.
Jeg glæder mig allerede til at se bedet til næste år !!!!!! :)

Lidt trist er det dog at tænke på, at det snart er slut med de fleste farver i haven for i år, synes planterne forandre sig lynhurtigt. Dette billede af cobea er fra den 1sep, nu er det vist ved at være slut med blomsterne. Øv men så ka' man måske snart plukke frøstandende , hehehe :)

Vi har været så heldige at vi igen i år har pindsvinebørn, for pokker hvor er de søde!
Jeg prøvede meget ihærdigt at ligge en skøn lille film af dem ind, men det lykkedes desværre ikke og billederne jeg fik af dem er ikke specielt gode, det her er da det bedste !! ;)

Jeg fik vist forskrækket denne lille søde nøddetyv i formiddags, phiuwww og så var den højt oppe i et blommetræ, hahahaha. Tror han har siddet og nydt de største og flotteste hasselnødder,
 jeg tror ikke vi får meget ud af dem i år, men pyt, det er der så en anden der gør, hahaha.
Heller ikke noget særlig godt billede, apparatet zoomede alt hvad det ku ;)

7 kommentarer:

 1. Få nu plantet nogle Pyntekål - de bliver flottere, jo køligere det bliver! Skønne billeder allesammen! Og løber den lille fyr tør for nødder, så send ham over til mig ;)

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Ooo Ja, Pyntekålen kommer.Det kan ikke vare længe før krukkerne skal efterårs pyntes :)
  Jeg har en enkelt violet grønkål larverne ikke har fået "kål" heheheh på. De er så fine hele vinteren.

  Jeg skal fortælle ham , han ka tage en tur til Bornholm ( er det rigtigt?)haha, men jeg så nu gerne han blev. Det er så hyggeligt med lidt liv i haven :)

  SvarSlet
 3. Jeps det er Solskineøen og han må godt tage sin lille, nuttede nålepudeven med ;) Jeg har prøvet et par gange at så Pyntekål selv. Dét har jeg droppet hihi Jeg faldt over et uimodståeligt tilbud på hvidmarmorerede idag, som jeg ikke kunne sige nej til ;) Og ellers er jeg så småt, de sidste par år, drejet ind på at få lidt mere farverige grene i haven til at give "liv" om vinteren - og et par græsser, som jeg håber overlever (kryds, kryds), så vinteren får sin egen charme. Glæder mig til at se dine efterårskrukker og måske låne en idé eller to.

  SvarSlet
 4. Skønne billeder af både planter og dyr, hvor heldigt at have pindsvineunger :o)

  Anne Gines have skal jeg bestemt også besøge engang, men for pokker hvor er det svært at nå alle de steder man gerne vil hen i det ganske danske land :o)

  SvarSlet
 5. Hahah Zep, jeg har også prøvet pyntekål et par gange, både lang stilket og små kompakte, larverne var SÅ glade!!!! Det var jeg ikke.For flere år siden havde jeg dog den violette grønkål der overvintrede og blomstrede efterfølgende sommer, så den kommer der et par stykker af hvert år, som regel blir de spist men der er en tilbage i år, uden ret mange larver. ;)
  Oooo græsser er SÅ fine, de fleste dog lidt for store til min have. ENDNU. Vi har stadig rigtig meget plæne, det kan jo ændre sig, hahahha ;)

  Nålepuden får samme besked som nøddetyven ;)
  Har nu et lille fint billede i hovedet af et pindsvin og et egern der holder hinanden i poten, på vej ind på Bornholmerfærgen, hahahahaha.

  Fru Friis, Anne Gines have er virkelig hyggelig og du har fuldstændig ret, meget svært at at nå alle de skønne steder i landet.

  SvarSlet
 6. Hej Pia.
  Ja så fandt jeg dig og har meldt mig som fast blogger hos dig:)Du har besttemt også en flot have... og med skønne farver:) Og jeg er lidt misundelig over "dine" pindsvin:) Anne Gine

  SvarSlet
 7. Hej Anne Gine, tak :) Jeg håber jeg får gjort lidt mere ved bloggeriet her i efteråret/vinter end tidligere. ;)

  SvarSlet

Hvor er det hyggeligt du kigger forbi, og lægger du en kommentar bliver jeg ekstra glad :)