fredag den 15. juli 2011

Endelig sprang den ud!!


Yeahhhh, efter at ha' kigget dagligt ( læs flere gange om dagen, hehe) på knopperne på Cobea Scandens, i flere uger, sprang den endelig ud igår. Men den er jo grøn, her troede jeg den skulle være lilla/blå, men nej den var grøn!! Meeeeen kun til i dag. Nu er den lilla og bliver mørkere og mørkere. Gad vide om det er fordi den står i drivhuset og pga. af vokseværk skygger sig selv. Jeg læste jo om den at den kan vokse 6 m på en sæson, hahahaha ja, det skal nok passe. Ihvertfald i drivhuset, den har blandet sig godt og grundigt med agurkerne og den anden halvdel herhjemme har hevet den ud af vindruen, ikke med fruens velsignelse skal dog lige tilføjes, hahahahaha. Men selvfølgelig er det da også dejligt med druer!!!!!

Nu er der også ved at være god gang i Dahlia, en del af dem blomstre nu men jeg synes nu ikke de er så høje som de skulle blive. Det ser lidt fjollet ud lige nu hvor det hele bugter sig i bakkedal, men forhåbentlig retter det sig op i løbet af sommeren, skønt er det jo at de blomstre så fint. Desværre er der andre end os der synes de er dejlige!!! De er så smæk fyldte af grimme sorte lus. Ihhhhh hvor irreterende. De blir spulet, men kommer igen. ÆV!!Marron Fox/Gerrie Hoek, Brides Bouquet, Masquerade, Melody Gipsy, Bantling(trorjeg),Arabian Night, Black Beauty (fra frø), Karma Fuchsiana, Ace Summerdawn, Eveline,Nuit d'ete, Ada's atrraction, Jeanne D'Arc, Acapulco, Peter, Jura.


Nu er der jo andet her i haven end klokkeranker og Dahlia og nu efter al det regn vi har fået er alting meget frodigt. Det er jo herligt. Jeg såede Fontænegræs (Panicum elegans 'Frosted Explosion') i foråret og syntes egentlig ikke rigtig det voksede. Stort Grin :) DET gør det nu. Det er lige før mit arrangement med husløg, lavendel og fontænegræs er lykkedes lidt for godt. Husløgne gemmer sig godt og lavendlerne er også ved at forsvinde i græs. Men Fontænegræs er nu fantastisk. Helt uundværlig i havedusken !!
En anden græs jeg er helt vild med i år er denne her

Pennisetum 'Purple Majesty' Desværre ikke vinterhårdfør her, men jeg vil nu prøve at opbevare den frostfrit og se hvad der sker. Det ville være fedt hvis den kan overvintres.

                                           Juli

                                          Juni

                                          Maj

5 kommentarer:

 1. Hej Pia
  Jeg søgte på fontænegræs og her kom du frem. Hyggelig blog du har. Er fontænegræs vinterhårdfør, ved du noget om det?
  Vh
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth.
  Tak :)Og i lige måde :) Bloggen har nu ligget brak, det sidste halve års tid. Det irritere mig lidt at jeg har været så sløv, men mellem alle havesiderne på facebook, hahaha, og min blog, ja så tabte bloggen desværre ;)
  Troede iøvrigt også at den var blevet sløjfet! Kunne være man skulle tage sig sammen og komme i gang igen, hahahahha

  Fontæne græssen er desværre ikke vinterhårdfør, men den sår sig selv.
  Dog synes jeg den er ret lang tid om at komme igang som selvsået. Forspirede kommer MEGET tidligere! De selvsåede skal først til at blomstre nu.
  Men er de ikke fine! :) Er fuldstændig forfalden til dem, hahahahaha Ingen havedusk uden fontæner ;)
  Vh. Pia

  SvarSlet
 3. Vi er flere som er blevet forfalden til fontænegræs, og når vi søger på google, ja så er det din blog, som kommer frem.
  Så du må lige lave nye indlæg, hvis du får tid :o) Fontænegræs er forrygende i buketter, du har helt ret ingen havedusk uden fontæner. Især hvis man stiller den under en lampe, det ser bare godt ud.
  God weekend
  Lisbeth

  SvarSlet
 4. Ja så fik Lisbeth også ledt mig herind til din Fontænegræs ;) Jeg er SOLGT!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth og Zep!
  Synes det er herligt, I er faldet for den lille græs :)
  Tak for kommentare, og NU må det være. Nyt indlæg er på vej!! :)

  SvarSlet

Hvor er det hyggeligt du kigger forbi, og lægger du en kommentar bliver jeg ekstra glad :)