lørdag den 17. september 2011

Cup and saucer vine !!!!

I min søgen efter viden om hvornår cobeafrugten er klar til plukning blev jeg IGEN lidt klogere ;) Ved at google, hahha Hvad skal det dog ikke ende med!!!! Det var det der, med om man kan tage den grøn, for hvis nu den pludselig bare springer og frøene skudt af. En katastrofe ville det være så jeg har søgt en del og fandt svaret på et amerikansk haveforum. Den skal være brun!!!! Indlysende nok, men den er godt nok længe om at blive det, hahaha
Det sjoveste jeg lærte ved denne googling var dog det engelske navn for Klokkeranke, og når man ved det er det jo også fuldstændigt indlysende, Kop og underkop, hahaha Cup and saucer vine, ja det er det da!!!! Ganske vist på hovedet, meeeen det er det jo, støvdragerne må jo så være teskeen, hahaha.
En smuk blomst i blomsten. Jeg kunne ikke rigtig dy mig for at afprøve frugten, en lille en, for hvis nu!! Og sådan gik det jo, slet slet ikke klar, men se lige underkoppen ;) En fin blomst eller måske, stjerne under frugten. Det ser man jo ikke lige når den bare hænger der og hænger!! ;)
Iøvrigt har den også et andet engelsk navn " cathedral bell" hvilke jo ligger lidt mere op af den danske populærnavn.

9 kommentarer:

 1. Ja jeg skal jo ikke gøre mig klog på klokkeranker... min vil slet ikke blomstre:) så efter flere forsøg.... tror jeg bare at jeg vil holde mig til Stauder... for det med sommerblomster det går virklig ikk' ha ha. Anne Gine

  SvarSlet
 2. Wouw, for en masse frugter den sætter af, mine kommer noget mere spredt - men de kommer dog!!

  Tak for info, så ved vi hvad vi venter på :o)

  SvarSlet
 3. Hej Anne Gine :),det ka' du jo også bare, det der med stauder :)Men jeg har nu også et par planter uden nævneværdig blomstring, aner ikke hvorfor. De har jo haft samme betingelser.

  Hej Fru Friis, jeg tror så at mængden af frugter desværre gør at blomstringen er gået i stå. Den eneste der stadig sætter knopper er den i drivhuset ( det der kommer ud af vinduet ;) )Den er kæmpe kæmpe, men ikke ret mange blomster indtil nu! Den hvide har mange frugter, men ikke en eneste knop.
  Og til sidst ( også til Landbohaven :) ) !!!! Velbekomme :)

  SvarSlet
 4. Så blev vi det klogere, tak :-)
  Jeg havde godt læst navnet før, men jeg vidste ikke hvilken plante det var.
  Jeg ved at nogle bruger at binde kaffe- eller the-filterposer omkring frøkapsler, så frøene ikke forsvinder. Måske kunne du prøve det?

  SvarSlet
 5. Hej Hanne, jo, det har jeg tænkt mig at gøre, men nu venter jeg til farven på frugten skifter lidt. Den er jo meget fin, som den hænger der!! Hahaha

  SvarSlet
 6. Tak for det fine svar. Ja man kommer vidt omkring ved hjælp af Google!!
  Mine vokser, som var de betalt for det. Jeg har een frugt!! Til gengæld er flere af dem nu så høje og blomstrer så det er en fryd. Mit ene æbletræ er helt invaderet af klokkeranke. Smukt ser det ud.
  Jeg tror man får størst succes med corbea, når man planter dem direkte i jorden uden potte!! Det er ihvertfald dem, der vokser ind i »himlen« hos mig!

  SvarSlet
 7. Hej Bente. Tror du har ret, jeg har cobea, både i potter og direkte i jorden ( godt nok i drivhuset) og der er ingen tvivl om hvad det er for en der trives bedst.

  SvarSlet
 8. sikke delikate farver, det må se henrivende ud, når planten rigtig blomstrer

  SvarSlet

Hvor er det hyggeligt du kigger forbi, og lægger du en kommentar bliver jeg ekstra glad :)